I början av juni 2020 kommer Ekström & Garay förlag att ge ut min spännings­roman ”Alla skulle bara veta”. Mer information om denna utgivning kommer fortlöpande att publiceras på denna sida.

Nedan följer ett första utkast till baksidestexten.


”Alltså var han troligen en mördare. Han hade bara inte mördat ännu.” Detta konstaterar Henrik, efter att ha jämfört sina egna egenskaper med vanligt förekommande drag hos mördare. Slutsatsen blir en vändpunkt i utanförskapet. Med ens anar Henrik en högre mening med livet och vill försöka göra vad som krävs för att bekänna färg – bli den som han är menad att vara.

Om morgnarna har Ida för det mesta ont i magen. På skolan väntar nämligen Elinor och hennes bästisar, redo att gå till attack. Men hemmet är inte heller en trygg plats. Gunnar bankar på dörren allt oftare, blir våldsam mot Idas mamma när han lyckas ta sig in. Som tur är har Ida alltid grannen Ola och fågeln Piper på sin sida, och i tanken vågar hon gå fram och prata med Leevi när som helst.

Martha drömmer om en annan befattning inom polisen, men tvingas fokusera på annat. Vänner och bekanta stör ständigt, och snart hamnar hon i en mycket svår mellanposition. Samtidigt försöker hon blidka sin dömande dotter, som tagit pappans parti efter skilsmässan. Hon flyr problemen genom att grunna på grova våldsbrott som hon själv skulle vilja utreda.

Alla skulle bara veta är en spänningsroman med psykologiskt djup, där den kusliga handlingen kombineras med gripande personporträtt.