Dubbel debut 2015

Omslaget till boken sex elvor.

ISBN 978-91-87576-10-2

Omslaget till boken Fria händer.

ISBN 978-91-87576-22-5

Miders Förlag gav i mars 2015 ut diktsamlingen ”sex elvor” som pappersbok och romanen ”Fria händer” som e-bok.

Det går att köpa böckerna på ett flertal ställen. Länkarna nedan leder direkt till aktuella beställningssidor hos några av de största nätbokhandlarna:

Beställ ”sex elvor” via Adlibris eller Bokus.
Beställ ”Fria händer” via Adlibris, Bokus/Dito eller CDON.

I ”sex elvor” [provläs] får läsaren lära känna en skymd människa som observerar, reflekterar och drömmer. Tidsramen är ett dygn med diffusa konturer, och tvärsöver gestaltningens väv löper stygn med lyster från vardagens magi.

Samlingen skrevs mellan november 2008 och september 2009, men genomgick en kraftfull bearbetning under hösten 2012. Dikterna är indelade i sex avsnitt (i hemmet, i stan, på väg, i tanken, i utekvälleni drömmen), och presenterar en uppfattning av tillvaron som skiljer sig från den strikt rationella syn som annars är gällande i västerländsk ”modern” tid. [Recension]

I ”Fria händer” [provläs] säger huvudpersonen Clara upp sin tjänst som receptionist på en biståndsorganisation. Hon bryter kontakten med den enda person som hon har träffat regelbundet under senare tid. Hon köper en tänkfåtölj och bearbetar skavande minnen från förr, hon försätter sig i skrämmande situationer och lär känna nya människor. För första gången i sitt fyrtioåriga liv gör Clara aktiva val utan att ta hänsyn till andra, och detta leder till oväntade kramar, nödvändigt våld och ageranden framför kamera. Vem det är som släpper ner röda rosor genom hennes brevinkast har hon ingen aning om.

Större delen av den första versionen av denna roman skrev jag under min tid på Lunds universitets författarskola (2009–2011). Efter examen skrev jag om den sista tredjedelen av boken, samt la till ytterligare ett par berättelselinjer. En sista omarbetning gjordes i slutet av 2014, på förlagets goda inrådan.


Medverkan i antologier

”Dikter i urval 2010–2015” – antologi som e-bok, utgiven av Miders Förlag 2015
Köp & ladda ner

”Bidrag” – antologi utgiven 2010 av min klass på Lunds universitets författarskola, all överskjutande vinst går till BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation
Beställ boken

”Vår stund på Jorden” – antologi sammanställd av Anne-Sofie Anson och utgiven av Författarhuset 1999
Läs mitt bidrag och/eller beställ boken


Övrig publicering i urval

Fyra dikter – redan hösten 2010 publicerade Tidskriften Ordkonst fyra av de dikter som ingår i ”sex elvor”

”Upptäckt” – spänningsnovell som publicerades i Kristianstadsbladet den 9 juli 2010
Läs hela novellen

”Tillkalla poesin” – poetisk krönika som publicerades i Tidningen City den 23 januari 2009


På gång …

… är en psykologiskt djuplodande roman med spänningslitterära inslag.