”sex elvor”

Omslaget till boken sex elvor.

ISBN 978-91-87576-10-2 Miders Förlag, 2015

[provläs] [recension]
I ”sex elvor” får läsaren lära känna en skymd människa som observerar, reflekterar och drömmer. Tidsramen är ett dygn med diffusa konturer, och tvärsöver gestaltningens väv löper stygn med lyster från vardagens magi.

Dikterna är indelade i sex avsnitt (i hemmet, i stan, på väg, i tanken, i utekvällen, i drömmen), och presenterar en uppfattning av tillvaron som skiljer sig från den strikt rationella syn som annars är gällande i västerländsk ”modern” tid.

Beställ ”sex elvor” via t.ex. Bokus.

”Fria händer”

Omslaget till boken Fria händer.

ISBN 978-91-87576-22-5 Miders Förlag, 2015

[provläs]
I ”Fria händer” säger huvudpersonen Clara upp sin tjänst som receptionist på en biståndsorganisation. Hon bryter kontakten med den enda person som hon har träffat regelbundet under senare tid. Hon köper en tänkfåtölj och bearbetar skavande minnen från förr, hon försätter sig i skrämmande situationer och lär känna nya människor. För första gången i sitt fyrtioåriga liv gör Clara aktiva val utan att ta hänsyn till andra, och detta leder till oväntade kramar, nödvändigt våld och ageranden framför kamera. Vem det är som släpper ner röda rosor genom hennes brevinkast har hon ingen aning om.

Beställ ”Fria händer” via t.ex. Adlibris eller Bokus.
(Detta verk finns enbart som e-bok.)

Kristianstadsbladet publicerade den 21 april 2015 en artikel angående utgivningen av de två böckerna ovan. [artikeln som pdf]


Medverkan i antologier

”Brev till framtiden” – antologi med coronatema, utgiven av Författarcentrum Syd i samarbete med Ekström & Garay 2021 (läs artikel om antologin på Kristianstads­bladets webbsida eller som pdf)

”Dikter i urval 2010–2015” – antologi som e-bok, utgiven av Miders Förlag 2015

”Bidrag” – antologi utgiven 2010 av min klass på Lunds universitets författarskola, all överskjutande vinst går till BRO, Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation

”Vår stund på Jorden” – antologi sammanställd av Anne-Sofie Anson och utgiven av Författarhuset 1999


Övrig publicering i urval

”Bestående bild” – text skriven i åminnelse av Tomas Tranströmer, publicerad i Populär Poesi den 30 mars 2015

Fyra dikter – redan hösten 2010 publicerade Tidskriften Ordkonst fyra av de dikter som ingår i ”sex elvor”

”Upptäckt” – spänningsnovell som publicerades i Kristianstadsbladet den 9 juli 2010

”Tillkalla poesin” – poetisk krönika som publicerades i Tidningen City den 23 januari 2009